TIM BERGLING | FANNY MAGNUSSON

FANNY MAGNUSSON

Annons

TIM BERGLING

“När Michael Jackson gick bort, så gick min mamma i bitar för en stund, och jag förstod ingenting. Hon hade så många gånger berättat om den gången hon skulle se honom på Ullevi, och han var fyra timmar sen men det stoppade inte en förväntansfull publik på dansanta fötter. Jag tror det var 1997.

En hel generation gick miste om en idol som präglat deras uppväxt och influerat så många kreatörer i olika former, och suttit melodier till minnen som för alltid lever kvar inom dem. Nu händer det igen, och jag fattar allting den här gången. En hel generation går återigen miste om ett geni som sedan 2011 eller så, har fått miljontals fötter att dansa på nattklubbar, arenor och festivaler runt om i hela världen. Fötter på förväntansfulla kroppar. För visst är det vad Aviciis musik har gjort med oss. Fyllt en med förväntan. På den där förfesten, grillkvällen med flirten på andra sidan bordet alldeles fräknig och solvarm. Det är aldrig något annat än kärlek i luften. På promenaden ensam med tankar mitt i natten. Mörka tankar som till bas och lyckliga melodier, målats med glitter och skimmer. Bytt ut tvivel mot tro och hopp. “These are the days we’ve been waiting for, rattle the cage and slam that door”

När jag blundar och sluter mina ögon, och tänker på vilka minnen jag själv har till hans musik så ser jag alltid, alltid en blodröd, rosa fluffig himmel ovanför mig och det är alltid kärlek i luften. En himmel som står i brand.

På dansgolvet, dagen efter en separation. “I gotta learn how to love without you”.

Tim tonsatte många av våra lyckligaste minnen, och tystade våra mörkaste tankar.

Jag vill gärna tro på en himmel i stunder som dessa. En bortgång jag inte tänker spekulera kring en enda sekund, men som så omedelbart blev en symbol för så mycket. Jag hoppas att han sitter där uppe framöver på blodröda mjuka moln och känner ro. Då och då kanske vi spelar tillräckligt högt, så högt att varenda moln på himlen vibrerar.

Nu är det vår tur att spela för dig.

Ta hand om varandra. Vila i frid Tim Bergling och tack för att du gav vår generations liv en melodi att nynna på för alltid.”

Jag låter denna fina text skriven av Emilie Olsson (HÄR) sätta ord på denna tragiska och hemska händelse. Saknad och aldrig glömd.

/ For translate in english use Google tranlate. xx

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats