GULD I MIN MUN | FANNY MAGNUSSON

FANNY MAGNUSSON

Annons

GULD I MIN MUN

Min fantastiska mamma skickade en länk till min på Facebook häromdagen med den här chokladbollsrulltårtan, ja ni hör ju själva hur gott det låter! Dagen därpå kom min pappa och lämnade över en burk fullproppat med dessa godbitar som då min mamma ställt sig och gjort, hur fin är inte hon? De får 10 av 10 möjliga! Ni måste bara prova. (PING Malin, jag tar med ett gäng imorgon innan kräftskivan hehe). Här har ni receptet om ni blir sugna att prova:

Chokladboll
200 g rumstempurerat smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
8 dl havregryn
5 cl espresso
1 tsk havssalt

Havreboll
150 g rumstempurerat smör
2 dl strösocker
5 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
5 cl baileys

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till chokladbollen i en bunke och alla ingredienser till havrebollen i en annan.
2. Kavla ut chokladbollsfyllningen mellan två bakplåtspapper till en rektangel. Gör precis likadant med havrebollsfyllningen.
3. Lägg havrebollsfyllningen på chokladbollsfyllningen och rulla ihop till en rulltårta (ta hjälp av bakplåtspappret för bästa resultat).
4. Häll pärlsocker (alternativt kokosflingor om man hellre föredrar det) på en bricka och rulla ovansidan så den blir helt täckt.
5. Lägg rullen i kylen 1-2 timmar tills den är riktigt kall och går att skära i fina bitar.
5. ÄT OCH NJUT!

/ For translate in english use Google translate. xx

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats